Ako pokušavate da smanjite količinu solikoju konzumirate tokom dana, ovaj recept za pečeni krompir je odličan izbor.
Dobićete fantastičan ukus pečenog krompira čak i bez dodavanja soli. Samo ga začinite dimljenom paprikom, origanom i belim lukom u prahu i dobro premažite uljem pre nego što stavite u rernu.
Pečeni krompir bez soli – sastojci:
- 700 g krompira za pečenje
- 2-3 kašike ulja
- 1 kašičica dimljene paprike
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica belog luka u prahu
Pečeni krompir bez soli – priprema:
U veću činiju stavite ulje, dimljenu papriku, origano i beli luk u prahu i sve dobro promešajte. U ovu smesu dodajte oguljen krompir koji ste isekli na manje komade. Krompir dobro premažite začinima, pa ga prebacite u pleh.
Poređajte krompir u jednom ravnom sloju na pleh. Stavite krompir u zagrejanu rernu na 200 stepeni Celzijusa i pecite oko 45 do 55 minuta, odnosno dok krompir ne bude pečen i poprimi lepu zlatno braon boju. Pečeni krompir poslužite uz prilog po želji.
Prijatno!