Podsećaju na detinjstvo i tope se u ustima 

Ukus će im biti savršen, a kako za fil ne koristimo puding, podsetiće vas na detinjstvo i topiće vam se u ustima.

Potrebno je za fil:

  • 3 žumanca
  • 30gr šećera
  • 3 kesice vanilin šećera
  • 20gr brašna
  • 250ml mleka
  • 15gr putera
  • malo arome vanile

Sastojci za testo:

  • 300gr mekog brašna
  • 80gr oštrog brašna
  • 5gr soli
  • 60gr šećera
  • 60ml mlake vode
  • 80ml mlakog mleka
  • 30ml mlake pavlake
  • dva manja jajeta
  • 40gr putera na sobnoj temperaturi
  • 5gr suvog kvasca

Zagrejte mleko i puter u šerpi i pustite da proključa. Umešajte žumanca, šećer i brašno pa potom ulijte u mleko. Kada proključa, procedite kroz cediljku pa vratite da se krčka na laganoj vrati, sve vreme mešajući dok se smesa ne zgusne. Kada je smesa dovoljno gusta, ostavite da se hladi, a šerpu prekrijte folijom.

Brašnu dodajte so, šećer i kvasac. Zagrejte mleko, vodu i pavlaku, ali ne da proključaju. U zagrejanu smesu dodajte brašno i mesite dok ne dobijete glatko i elastično testo. Potom dodajte puter koji je na sobnoj temperaturi i ponovo premesite.

Testo umotajte u plastičnu foliju i ostavite da odmara dok se ne udvostruči. Potom premesite, podelite na osam manjih delova i ostavite da stoji još 15 minuta Oklagijom razvucite u krug svaku kuglu testa, pa na sredinu stavite fil i preklopite.

Pecite u tiganju na što nižoj temperaturi. Tiganj preklopite poklopcem. Ako ipak želite da koristite rernu, pecite na oko 200 do 220 stepeni nekih 10 minuta.

Trenutno: Se čita...

Najnovije: Na portalu